Näin valmistetaan täysin hunajalla makeutettu kääretorttu, joka koristellaan ihanan keväisillä hedelmillä.
NÄITÄ TARVITSET:
4 munaa
2 dl SAM Auringonkukkahunaja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl väkiviinaetikkaa
TÄYTTEEKSI:
1 dl sokeroimatonta persikkasosetta
1 liivatelehti
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 prk maitorahkaa
3/4 dl SAM Auringonkukkahunaja
KORISTEEKSI:
Persikanpuolikkaita (säilyke)
Karambola
VALMISTUS:
- Sekoita munat ja hunaja hyvin sekaisin kulhossa
- Lisää joukkoon ruokasooda sekä etikka. Sekoita.
- Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi
- Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa n. 7-10 min.
- Anna jäähtyä hetki ja kumoa kääretorttupohja toisen leivinpaperin päälle
- Voit ripotella leivinpaperin päälle esim. kauraleseitä, näin pohja ei tartu leivinpaperiin. Anna jäähtyä.
- Laita liivatelehti likoamaan hetkeksi
- Kuumenna persikkasose kuumaksi ja sekoita liivatelehti joukkoon
- Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten torttupohjan päälle ja anna jäähtyä
- Vatkaa kerma, lisää rahka sekä hunaja joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä persikkasoseen päälle.
- Kääri torttu rullalle. Voit antaa tortun levähtää tunnin tai pari ennen koristelua ja tarjoilua jääkaapissa. Näin torttua on helpompi leikata.
- Viipaloi karambola sekä persikanpuolikkaat ja koristele torttu niillä.