Näin valmistetaan täysin hunajalla makeutettu kääretorttu, joka koristellaan ihanan keväisillä hedelmillä.

NÄITÄ TARVITSET:

4 munaa
2 dl SAM Auringonkukkahunaja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl väkiviinaetikkaa

TÄYTTEEKSI:
1 dl sokeroimatonta persikkasosetta
1 liivatelehti
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 prk maitorahkaa
3/4 dl SAM Auringonkukkahunaja

KORISTEEKSI:
Persikanpuolikkaita (säilyke)
Karambola

VALMISTUS: 

  1. Sekoita munat ja hunaja hyvin sekaisin kulhossa
  2. Lisää joukkoon ruokasooda sekä etikka. Sekoita.
  3. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi
  4. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa n. 7-10 min.
  5. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kääretorttupohja toisen leivinpaperin päälle
  6. Voit ripotella leivinpaperin päälle esim. kauraleseitä, näin pohja ei tartu leivinpaperiin. Anna jäähtyä.
  7. Laita liivatelehti likoamaan hetkeksi
  8. Kuumenna persikkasose kuumaksi ja sekoita liivatelehti joukkoon
  9. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten torttupohjan päälle ja anna jäähtyä
  10. Vatkaa kerma, lisää rahka sekä hunaja joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä persikkasoseen päälle.
  11. Kääri torttu rullalle. Voit antaa tortun levähtää tunnin tai pari ennen koristelua ja tarjoilua jääkaapissa. Näin torttua on helpompi leikata.
  12. Viipaloi karambola sekä persikanpuolikkaat ja koristele torttu niillä.