TIESITKÖ, että mustikkapiirakan voit makeuttaa myös hunajalla? Ota talteen helpon mustikkapiirakan ohje tästä. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera!

NÄITÄ TARVITSET:

Pohja:
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
2 kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Päälle:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa
2 dl mustikoita
1 tl perunajauhoa (jos käytät pakastemustikoita)

VALMISTUS:

1. Sekoita keskenään piirakkapohjan kuivat ainekset
2. Sulata margariini tai voi, sekoita joukkoon hunaja sekä kananmuna
3. Yhdistä kuiva-aineet seokseen
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
5. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja hunaja
6. Lusikoi täytettä piirakkataikinan päälle lusikallinen kerrallaan ympäri vuokaa. Älä kaada kerralla täytettä päälle vaan lusikoi se tasaisesti.
7. Lisää mustikoiden joukkoon perunajauho ja levitä mustikat piirakan päälle
8. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25-30 min. uunin keskitasolla. Älä paista liikaa, muuten piirakasta tulee kuiva.