4 annosta
Näitä tarvitset:
4 broilerinfileetä
½ dl SAM Metsähunajaa
½ tl suolaa
2 tl tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä
½ appelsiinin kuoriraaste
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
1 appelsiini viipaleina
Raparperichutney:
2-3 raparperinvartta
2 tl hienonnettua inkivääriä
½ dl balsamiviinietikkaa
1 punainen chilipaprika
¾ dl SAM Metsähunajaa
1 dl vettä
Valmistus:
- Laita broilerinfileet maustumaan hyvissä ajoin.
- Sekoita Metsähunajan joukkoon suola, riivityt timjaminlehdet, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste.
- Laita broilerinfileet maustumaan joukkoon käännellen.
- Leikkaa appelsiini viipaleiksi.
- Valmista raparperichtuney.
- Viipaloi raparperinvarret ja hienonna inkivääri.
- Laita ainekset kasariin ja mittaa joukkoon balsamiviinietikka, hienonnettu chilipaprika, Metsähunaja ja vesi. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät.
- Tarkista maku.
- Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
- Grillaa tai paista kuumalla pannulla öljyssä maustetut broilerinfileet molemmin puolin.
- Grillaa seuraksi appelsiiniviipaleet ja tarjoa lisäksi raparperichutneya.