Mikä sen parempaa herkkua kuin hunajainen kakku. Tarjoile jälkiruokana vaikka vaniljajäätelön kera. Tässä kakussa maistuu joulu!
NÄITÄ TARVITSET:
2 1/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl piparkakkumaustetta
2 dl juoksevaa margariinia tai 200 g sulatettua voita/margariinia
1 dl fariinisokeria
3/4 dl hunajaa
4 kananmunaa
Päälle: hasselpähkinärouhetta
VALMISTUS:
1. Lisää pieneen irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele reunat.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
4. Lisää munaseokseen SAM Metsähunaja, fariinisokeri sekä sula voi tai margariini. Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita huolellisesti.
6. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa ensin noin 20 minuuttia.
7. Lisää päälle hasselpähkinärouhetta ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
8. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se varovasti vuoasta.
9. Lisää päälle SAM Metsähunajaa.
10 Tarjoile kakku vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.