Kyllä, kyllä! Sulaa, hunajaista briejuustoa, paahdettuja viinirypäleitä sekä tuoretta leipää. Joko herahti vesi kielelle? Tässäpä ohje.
NÄITÄ TARVITSET:
Uunibrie
1 kiekko briejuustoa
Iso loraus SAM Kesäkukka Hunajaa
Kourallinen saksanpähkinöitä
Pari oksaa tuoretta rosmariinia tai timjamia
Paahdetut viinirypäleet:
1 rasia tummia viinirypäleitä
Loraus oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Loraus SAM Kesäkukka Hunajaa
VALMISTUS:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Laita briejuusto leivinpaperille tai uuninkestävään vuokaan
3. Lisää päälle pähkinät, iso loraus hunajaa sekä yrtit
4. Lisää uunipellille viinirypäleet, lisää niiden päälle oliiviöljyä, suolaa ja hunajaa
5. Kuumenna uunissa n. 10 min, tai niin kauan, että juuston sisus on sulanut
6. Ota juusto pois ja jatka viinirypäleiden paistamista vielä 15-20 min niin kauan, että viinirypäleet ovat hieman menneet kokoon
7. Tarjoile juusto tuoreen leivän ja salaatin kera