3-4 annosta
Sesongin kasviksista saat ihanan aterian tai lisukkeen pienellä vaivalla. Hunajan makeus tuo raaka-aineiden maun upealla tavalla esille.
Näitä tarvitset:
nippu kesäporkkanoita
500 g punajuuria
vettä + suolaa
500 g punasipulia
1-2 kokonaista valkosipulia
Lisäksi:
nokare voita
¾-1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
Valmistus:
Varaa esille kesäporkkananippu ja punajuuret. Kuori punajuuret kevyesti, kesäporkkanoita ei välttämättä tarvitse kuoria. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa kahteen osaan ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Keitä molempia omissa kattiloissaan suolavedessä hetki. Valuta.
Kuori punasipulit ja paloittele ne lohkoiksi. Leikkaa valkosipulista pala siten, että kynnet tulevat näkyviin.
Kuumenna nokare voita pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Paista väri pintaan ja nosta ne sitten leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Valuta pinnalle SAM Kesäkukka Hunajaa. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Nauti sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.


