OLETKO JO KOKEILLUT HUNAJAISIA SÄMPYLÖITÄ?
Tämän hunajaisemmaksi eivät sämpylät tule. Hunajaa lisätään taikinaan sekä sämpylöiden pintaan ennen paistoa. Ota resepti talteen!

NÄITÄ TARVITSET:

1/2 l vettä
½ pala hiivaa
1 tl suolaa
¼ dl SAM Metsähunajaa
1 dl kaurahiutaleita
n.10 dl sämpyläjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Päälle:
SAM Metsähunajaa + vesi seos
Kaurahiutaleita

VALMISTUS:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi
  2. Lisää hiiva, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot, vaivaa taikinaa hetki ja lisää loppuvaiheessa öljy
  4. Anna nousta liinan alla n. 30 min.
  5. Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa se 12 osaan.
  6. Muotoile sämpylät
  7. Kohota hyvin
  8. Ota tilkka vettä lasiin, lisää siihen SAM Metsähunaja ja voitele sämpylät sillä. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
  9. Paista 225 asteessa n. 10 min

Voit tehdä myös puolikkaan annoksen taikinasta, jolloin siitä tulee 6 sämpylää.