OLETKO JO KOKEILLUT HUNAJAISIA SÄMPYLÖITÄ?
Tämän hunajaisemmaksi eivät sämpylät tule. Hunajaa lisätään taikinaan sekä sämpylöiden pintaan ennen paistoa. Ota resepti talteen!
NÄITÄ TARVITSET:
1/2 l vettä
½ pala hiivaa
1 tl suolaa
¼ dl SAM Metsähunajaa
1 dl kaurahiutaleita
n.10 dl sämpyläjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Päälle:
SAM Metsähunajaa + vesi seos
Kaurahiutaleita
VALMISTUS:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi
- Lisää hiiva, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää kaurahiutaleet ja jauhot, vaivaa taikinaa hetki ja lisää loppuvaiheessa öljy
- Anna nousta liinan alla n. 30 min.
- Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa se 12 osaan.
- Muotoile sämpylät
- Kohota hyvin
- Ota tilkka vettä lasiin, lisää siihen SAM Metsähunaja ja voitele sämpylät sillä. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
- Paista 225 asteessa n. 10 min
Voit tehdä myös puolikkaan annoksen taikinasta, jolloin siitä tulee 6 sämpylää.