HUNAJAINEN VIINERIVINKKI
Tässä helppo viinerivinkki vaikka aamupalalle.
Viinerit valmistetaan leivinpaperin päälle ylösalaisin ja käännetään vasta paiston jälkeen oikein päin.
NÄITÄ TARVITSET:
4 kpl lehtitaikinalevyjä (1/2 pakettia 500 g paketista)
2-3 omenaa riippuen omenan koosta
Hasselpähkinä tai mantelirouhetta
SAM juoksevaa hunajaa, esim. SAM Kesäkukka -hunaja
VALMISTUS:
(Viinerit kasataan leivinpaperin päälle ylösalaisin, joten jokaisen viinerin täytteet asetetaan leivinpaperin päälle ensin.)
- Ota sulamaan lehtitaikinalevyt
- Puolita sulaneet levyt
- Pilko omenoita viipaleiksi
- Sipaise leivinpaperille pullasudilla öljyä 8 kohtaan leivinpaperilla (puolikkaan lehtitaikinan kokoinen alue * 8)
- Levitä öljykohtien päälle omenaviipaleita, jokaisen viinerin kohtaan 3-5 riippuen omenoiden koosta
- Lisää omenoiden päälle reilut nokareet juoksevaa hunajaa (n. 1 rkl), hunajaa saa mennä omenoiden viereen myös
- Lisää omenapalojen viereen (hunajan päälle) pähkinärouhetta n. 1-2 tl/viineri
- Lisää jokaisen täytekasan päälle lehtitaikinalevy
- Paista 225 asteessa 15-20 min.
- Ota lastalla viinerit leivinpaperista pois heti paiston jälkeen ja käännä ne oikein päin tarjoilulautaselle. Nauti!