HUNAJAINEN VIINERIVINKKI

Tässä helppo viinerivinkki vaikka aamupalalle.

Viinerit valmistetaan leivinpaperin päälle ylösalaisin ja käännetään vasta paiston jälkeen oikein päin.

NÄITÄ TARVITSET:

4 kpl lehtitaikinalevyjä (1/2 pakettia 500 g paketista)
2-3 omenaa riippuen omenan koosta
Hasselpähkinä tai mantelirouhetta
SAM juoksevaa hunajaa, esim. SAM Kesäkukka -hunaja

VALMISTUS:

(Viinerit kasataan leivinpaperin päälle ylösalaisin, joten jokaisen viinerin täytteet asetetaan leivinpaperin päälle ensin.)

  1. Ota sulamaan lehtitaikinalevyt
  2. Puolita sulaneet levyt
  3. Pilko omenoita viipaleiksi
  4. Sipaise leivinpaperille pullasudilla öljyä 8 kohtaan leivinpaperilla (puolikkaan lehtitaikinan kokoinen alue * 8)
  5. Levitä öljykohtien päälle omenaviipaleita, jokaisen viinerin kohtaan 3-5 riippuen omenoiden koosta
  6. Lisää omenoiden päälle reilut nokareet juoksevaa hunajaa (n. 1 rkl), hunajaa saa mennä omenoiden viereen myös
  7. Lisää omenapalojen viereen (hunajan päälle) pähkinärouhetta n. 1-2 tl/viineri
  8. Lisää jokaisen täytekasan päälle lehtitaikinalevy
  9. Paista 225 asteessa 15-20 min.
  10. Ota lastalla viinerit leivinpaperista pois heti paiston jälkeen ja käännä ne oikein päin tarjoilulautaselle. Nauti!