Puolen litran taikinaan riittää 1,5 dl SAM Kesäkukka Hunajaa. Korvapuustin väliin on kätevä valella juoksevaa hunajaa suoraan pullosta.

NÄITÄ TARVITSET:

5 dl maitoa tai kauramaitoa
50 g hiivaa
1,5 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
150 g margariinia tai voita
n. 15 dl vehnäjauhoja

(Väliin):
Voita tai margariinia
SAM Kesäkukka Hunajaa, (esim. 250 g pullosta on helppo levittää taikinalevyn päälle tasaisesti hunajaa)
Kanelia
Voiteluun kananmuna
Päälle hasselpähkinärouhetta

VALMISTUS:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita tasaiseksi

Lisää hunaja, suola, kardemumma sekä kananmuna

Sekoita tasaiseksi

Lisää jauhoja joukkoon

Alusta ja vaivaa taikinaa kädellä tai koneella

Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi tai margariini

Vaivaa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa jauhoja

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa

 

Jaa taikina kahteen osaan

Kauli molemmat osat ohuiksi levyiksi

Levitä päälle pehmeää margariinia, sen päälle Sam Kesäkukka hunajaa

Ripottele viimeiseksi kanelia

Kääri levy rullaksi ja jätä saumakohta alle

Leikkaa taikinasta saksilla paloja hieman viistosti niin, että toinen reuna tulee leveämmäksi kuin toinen

Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle niin, että leveämpi puoli on alla

Paina keskeltä yläosa pöytään kiinni

Kohota liinan alla, voitele tämän jälkeen munalla ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta

Paista 225 asteessa n. 10 min.