NÄITÄ TARVITSET:
5 dl maitoa tai kauramaitoa
50 g hiivaa
1,5 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
150 g margariinia tai voita
n. 15 dl vehnäjauhoja
(Väliin):
Voita tai margariinia
SAM Kesäkukka Hunajaa, (esim. 250 g pullosta on helppo levittää taikinalevyn päälle tasaisesti hunajaa)
Kanelia
Voiteluun kananmuna
Päälle hasselpähkinärouhetta
VALMISTUS:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi
Murenna hiiva joukkoon ja sekoita tasaiseksi
Lisää hunaja, suola, kardemumma sekä kananmuna
Sekoita tasaiseksi
Lisää jauhoja joukkoon
Alusta ja vaivaa taikinaa kädellä tai koneella
Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi tai margariini
Vaivaa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa jauhoja
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa
Jaa taikina kahteen osaan
Kauli molemmat osat ohuiksi levyiksi
Levitä päälle pehmeää margariinia, sen päälle Sam Kesäkukka hunajaa
Ripottele viimeiseksi kanelia
Kääri levy rullaksi ja jätä saumakohta alle
Leikkaa taikinasta saksilla paloja hieman viistosti niin, että toinen reuna tulee leveämmäksi kuin toinen
Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle niin, että leveämpi puoli on alla
Paina keskeltä yläosa pöytään kiinni
Kohota liinan alla, voitele tämän jälkeen munalla ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta
Paista 225 asteessa n. 10 min.