Hunajaiset kesäpizzat sopivat paloiteltuna mukavaksi sormisyötäväksi vaikkapa kesäjuhliin. Voit korvata vuohenjuuston mozzarellajuustolla, ilmakuivatulla kinkulla tai vaikkapa kylmäsavulohella.
4 kpl
NÄITÄ TARVITSET:
4 kpl tortilloja, isoja rieskoja tai pieniä valmiita pizzapohjia
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
400 g paseerattua tomaattia
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
½ tl kuivattua basilikaa
Pinnalle:
250 g vuohenjuustoa tai mozzarellajuustoa
n. 20 kpl mustia oliiveja
4-8 kirsikka- tai miniluumutomaatteja viipaleina
Pinnalle:
Hunajainen Sam Toscanan hunajaa
tuoretta basilikaa
VALMISTUS:
Laita tortillat, rieskat tai pizzapohjat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kääntele hetki.
Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, suola, mustapippuri, cayennepippuri ja kuivattu basilika. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Jaa kastike pohjille. Paloittele päälle vuohenjuustoa tai mozzarellaa. Ripottele pinnalle oliivit ja viipaloidut kirsikka- tai miniluumutomaatit.
Laita 250-asteiseen uuniin, kunnes juusto sulaa.
Valuta päälle Toscanan hunajaa. Koristele tuoreella basilikalla.