Tämä juhlaherkku saa vaativammankin kriitikkokulinaristin kielenkannat laulamaan. Ota resepti talteen!

NÄITÄ TARVITSET:

150 g digestive-keksejä
50 g voita tai margariinia
2 rkl Hunajainen Sam Kesäkukka Hunajaa

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
Sitruunan kuori raastettuna
¾ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
5 liivatelehteä
½ sitruunan mehu

Hunajakiille:
½ sitruunan mehu
¾ dl SAM Kesäkukka Hunajaa

Koristeluun:
Tuoreita vadelmia, tuoretta minttua. SAM Kesäkukka Hunajaa.

Vadelmakastike (jos haluat):
200 g pakastevadelmia
2 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa

VALMISTUS: 

1. Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sulatettu voi sekä hunaja

2. Sekoita tasaiseksi ja levitä seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

4. Vispaa kerma, lisää siihen rahka, hunaja ja raastettu sitruunan kuori. (Pese hyvin sitruuna ennen raastamista ja raasta vain kuoren keltainen, uloin osa). Sekoita tasaiseksi.

5. Kuumenna sitruunanmehu ja puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatelehdet sitruunanmehun joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita koko ajan.

6. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa parin tunnin ajan.

7. Valmista sen jälkeen hunajakiille. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan hetkeksi.

8. Kuumenna sitruunan mehu, purista liivatelehdestä ylimääräinen neste pois ja sekoita sitruunamehun joukkoon. Lisää hunaja, sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

9. Poista kakku irtopohjavuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mintun lehdillä.

10. Lorauta vielä vadelmien päälle juoksevaa SAM Kesäkukka Hunajaa

11. Voit myös tehdä tarjoiluun vadelmakastikkeen. Sulata ja kuumenna pakastevadelmat, soseuta ne ja lisää joukkoon pari rkl hunajaa.