Käytä hunajaa joulun tarjoiluissa ja ruokien valmistuksessa! Voit käyttää perunalaatikon makeuttajana myös hunajaa. Perunalaatikkoon sopii paahteisen makuinen SAM Metsähunaja. Ota resepti talteen!

NÄITÄ TARVITSET:

1 kg jauhoisia perunoita
8 dl täysmaitoa
½ dl vehnäjauhoa
3 rkl SAM Metsähunaja
1 tl suolaa
Voita nokareina pinnalle

VALMISTUS:

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muussaa ne siivilän läpi ja anna jäähtyä hetki.
  2. Lisää maito, hunaja, suola ja vehnäjauho. Jos haluat paistaa laatikon vasta myöhemmin, lisää vain puolet maidosta ja pakasta laatikko tässä vaiheessa. Lisää silloin loppu maito vasta ennen paistoa.
  3. Kaada laatikko isoon uunivuokaan (tai kahteen pienempään). Vuoat kannattaa täyttää vain puolilleen, sillä laatikko kuohuu uunissa.
  4. Lisää voita nokareina päälle ja paista 175 asteessa n. 60-90 min.