Käytä hunajaa joulun tarjoiluissa ja ruokien valmistuksessa! Voit käyttää perunalaatikon makeuttajana myös hunajaa. Perunalaatikkoon sopii paahteisen makuinen SAM Metsähunaja. Ota resepti talteen!
NÄITÄ TARVITSET:
1 kg jauhoisia perunoita
8 dl täysmaitoa
½ dl vehnäjauhoa
3 rkl SAM Metsähunaja
1 tl suolaa
Voita nokareina pinnalle
VALMISTUS:
- Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muussaa ne siivilän läpi ja anna jäähtyä hetki.
- Lisää maito, hunaja, suola ja vehnäjauho. Jos haluat paistaa laatikon vasta myöhemmin, lisää vain puolet maidosta ja pakasta laatikko tässä vaiheessa. Lisää silloin loppu maito vasta ennen paistoa.
- Kaada laatikko isoon uunivuokaan (tai kahteen pienempään). Vuoat kannattaa täyttää vain puolilleen, sillä laatikko kuohuu uunissa.
- Lisää voita nokareina päälle ja paista 175 asteessa n. 60-90 min.