Aivan ihanan raikas hunajainen persimon-pannacotta on kaunis jälkiruoka joulupöytään. Talven sesonkihedelmä persimon sisältää paljon pektiiniä, joten sen sakeuttamiseen ei tarvita hyytelöimisainetta tai hillosokeria. Persimon-ihanuus makeutetaan SAM Reilun kaupan Hunajalla ja raikastetaan ripauksella sitruunankuorta. NAM!

(2 annosta | maidoton, gluteeniton)

Aktiivinen aika 20min
Passiivinen aika 5-12h

NÄITÄ TARVITSET:

Pannacotta:
1,5 dl vanilja-soijamaitoa (Alpro)
1-2 rkl SAM Reilun kaupan Hunajaa
1pss vegegel (Dr. oetker)
2 rkl sitruunamehua
1/2 prk soijakermaa (käytin Oddly good)
ripaus raastettua luomu sitruunankuorta

Persimonhillo:

Tarjoiluun:
2 kpl kypsää persimonia (kypsä =joustaa painettaessa, ei liian kova eikä liian pehmeä)
2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
ripaus luomu sitruunankuorta
2-3 rkl SAM Reilun kaupan Hunajaa

VALMISTUS: 

  1. Tee ekaksi pannacotta: Laita kattilaan vanilja-soijamaito, hunaja, vegegel ja sitruunanmehu.
  2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispaten kunnes seos pulpahtaa kerran.
  3. Kaada soijakerma kulhoon ja lisää kiehautettu soijamaito ohuena norona koko ajan sekoittaen (älä vispaa, jottei muodostu kuplia).
  4. Raasta sekaan maun mukaan sitruunankuorta ja lisää tarvittaessa hunajaa.
  5. Kaada tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin vähintään 5 tunniksi tai yön yli. Tarjoa persimonhillon kanssa.
  6. Tee persimonhillo vasta kun pannacotat ovat jäähtyneet ja kiinteytyneet. Kuori ja paloittele persimonit.
  7. Laita palat kattilaan veden, vaniljasokerin, hunajan ja sitruunankuoren kanssa.
  8. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia usein sekoittaen, kunnes persimon on pehmeää ja vesi on haihtunut. Lopputuloksen tulisi olla marmeladin kaltaista. Keitä lisää jos koostumus ei vielä ole mieluinen (jäähtyessään hillo myös jähmettyy lisää, joten älä keitä liikaa).
  9. Anna hillon jäähtyä ja lusikoi pannacotan päälle.

Vinkki! Voit pilkkoa pannacotan sekaan pieniä paloja persimonia sattumiksi.