IHANAN MUSTIKKA-BRITAKAKUN KRUUNAA SAM HUNAJA & SITRUUNA.
 
SAM Hunaja & Sitruuna sopii mainiosti leivontaan ja jälkiruokiin. Ihanan sitruunainen ja makea maku sopii hyvin vaikka kakun päälle pursotettuna. Lorauta kunnolla väliin ja pinnalle. Ota resepti talteen!

NÄITÄ TARVITSET:

POHJATAIKINA
125 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
¼ dl SAM Kesäkukka Hunaja
3 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ dl maitoa tai kauramaitoa

MARENKI
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria

KAKUN VÄLIIN JA PÄÄLLE
SAM Hunaja & Sitruunaa
Tuoreita mustikoita

KORISTEEKSI
Mintun lehtiä

VALMISTUS:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää hunaja
  2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan
  3. Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe
  4. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle ison neliön muotoon
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokerit koko ajan vatkaten
  7. Levitä vaahto pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa n. 15-20 min. Anna jäähtyä.
  8. Vatkaa kerma, lisää rahka ja hunaja
  9. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Voit myös tehdä matalan kakun ja leikata pohjan vain kahtia. 10. Täytä kakku. Lisää väliin kerma-rahkaseosta, mustikoita sekä pursota väliin SAM Hunaja & Sitruunaa. Lisää kakun päälle vielä loput täytteet sekä mustikoita ja hunajaa. Koristele mintun lehdillä.
  10. Tarjoile heti