IHANAN MUSTIKKA-BRITAKAKUN KRUUNAA SAM HUNAJA & SITRUUNA.
SAM Hunaja & Sitruuna sopii mainiosti leivontaan ja jälkiruokiin. Ihanan sitruunainen ja makea maku sopii hyvin vaikka kakun päälle pursotettuna. Lorauta kunnolla väliin ja pinnalle. Ota resepti talteen!
NÄITÄ TARVITSET:
POHJATAIKINA
125 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
¼ dl SAM Kesäkukka Hunaja
3 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ dl maitoa tai kauramaitoa
MARENKI
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
KAKUN VÄLIIN JA PÄÄLLE
SAM Hunaja & Sitruunaa
Tuoreita mustikoita
KORISTEEKSI
Mintun lehtiä
VALMISTUS:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää hunaja
- Lisää keltuaiset yksi kerrallaan
- Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe
- Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle ison neliön muotoon
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokerit koko ajan vatkaten
- Levitä vaahto pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa n. 15-20 min. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma, lisää rahka ja hunaja
- Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Voit myös tehdä matalan kakun ja leikata pohjan vain kahtia. 10. Täytä kakku. Lisää väliin kerma-rahkaseosta, mustikoita sekä pursota väliin SAM Hunaja & Sitruunaa. Lisää kakun päälle vielä loput täytteet sekä mustikoita ja hunajaa. Koristele mintun lehdillä.
- Tarjoile heti