Hunaja toimii hienosti myös kiisselin makeuttajana. Tässäpä helppo ohje kiisseliin, joka syntyy muutamassa minuutissa. Vinkki: Tiesitkö että kiisseliin kannattaa lisätä pieni ripaus suolaa? Se vie kiisselistä vetisen maun pois.
NÄITÄ TARVITSET:
250 g pakastemarjoja
3 dl vettä
2 rkl SAM Metsähunajaa (lisää hunajan määrää, jos sinulla on paljon happamia marjoja, kuten herukoita)
1 rkl perunajauhoa
VALMISTUS:
- Lisää pakastemarjat, hunaja ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Ota kattila levyltä pois
- Lisää veteen sekoitettu perunajauho ohuena nauhana kattilaan. Sekoita samalla.
- Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna niin kauan, että kiisseli pulpahtaa kerran
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää pieni ripaus suolaa
- Nauti sellaisenaan tai vaikka puuron tai jogurtin kera