Hunajainen mansikka-raparperimehu on täydellistä mökkijuomaa, johon saa halutessaan upotettua oman maan satoa, eikä valmistukseen mene kuin hujaus (@parantavaruoka).
Gluteeniton, maidoton (n.1 litra)
NÄITÄ TARVITSET:
500g raparperia
500g mansikoita
1l vettä
1tl vaniljaa
100-200g SAM Reilun kaupan Hunajaa
(minttua tai sitruunamelissaa)
(sitruunaa)
VALMISTUS:
1. Paloittele raparperi ja poista lehdet
2. Leikkaa mansikoista kannat
3. Laita mansikat ja raparperit kattilaan ja lisää vesi sekä vanilja
4. Kiehauta noin 5 min. tai kunnes raparperit ovat pehmeitä (Jotta tärkeät vitamiinit eivät täysin mene hukkaan, niin keittoaika kannattaa pitää lyhyenä).
5. Nosta liedeltä ja anna hautua vielä noin 20 min.
6. Siivilöi ja lisää hunaja (maista ja lisää tarvittaessa)
7. LISÄÄ halutessasi minttua, sitruunamelissaa ja/tai sitruunaviipaleita
8. Anna jäähtyä täysin ja nosta vielä jääkaappiin
9. Tarjoa kylmänä jääpalojen kanssa