5 dl vettä tai piimää
2 pussia kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 dl öljyä
1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 dl porkkanaa raasteena
1 dl lanttua raasteena
1 dl kuivattua taatelia
n. 1 kg grahamjauhoja
- Lämmitä vesi/piimä kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva sekä suola ja öljy
- Lisää puolet jauhoista vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
- Sekoita porkkanaraaste ja lantturaaste keskenään ja lisää joukkoon hunaja
- Lisää joukkoon pilkotut taatelit hunajoitujen raasteiden sekaan
- Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan pehmeää
- Anna taikinan nousta lämpöisessä paikassa liinalla peitettynä tunnin ajan
- Leivo taikinasta leivät ja anna kohota hetken
- Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia
Leipä sopii hyvin nautittavaksi yrttitahnan kanssa.