5 dl vettä tai piimää
2 pussia kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 dl öljyä
1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 dl porkkanaa raasteena
1 dl lanttua raasteena
1 dl kuivattua taatelia
n. 1 kg grahamjauhoja

  1. Lämmitä vesi/piimä kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva sekä suola ja öljy
  2. Lisää puolet jauhoista vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
  3. Sekoita porkkanaraaste ja lantturaaste keskenään ja lisää joukkoon hunaja
  4. Lisää joukkoon pilkotut taatelit hunajoitujen raasteiden sekaan
  5. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan pehmeää
  6. Anna taikinan nousta lämpöisessä paikassa liinalla peitettynä tunnin ajan
  7. Leivo taikinasta leivät ja anna kohota hetken
  8. Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia

Leipä sopii hyvin nautittavaksi yrttitahnan kanssa.