5dl vettä tai piimää
2 pussia kuivahiivaa
1rkl suolaa
1dl öljyä
1dl SAM Kesäkukka juoksevaa hunajaa
1dl porkkanaa raasteena
1dl lanttua raasteena
1dl kuivattua taatelia
n. 1kg grahamjauhoja
- Lämmitä vesi/piimä kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva sekä suola ja öljy.
- Lisää puolet jauhoista vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
- Sekoita porkkanaraaste ja lantturaaste keskenään ja lisää joukkoon hunaja.
- Lisää joukkoon pilkotut taatelit hunajoitujen raasteiden sekaan.
- Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan pehmeää.
- Anna taikinan nousta lämpöisessä paikassa liinalla peitettynä tunnin ajan.
- Leivo taikinasta leivät ja anna kohota hetken.
- Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.
Leipä sopii hyvin nautittavaksi yrttitahnan kanssa.