Kikherne-dukkah kuulostaa eksoottiselta ja sitä se toden totta onkin! Chilihiutaleilla, juustokuminalla ja korianterilla maustetut kikherneet kihelmöivät talvipäivänä ihanasti poskipäissä. Ja SAM Vuoristohunajalla maustetut bataatit kikherneiden kaverina suorastaan sulavat suussa (@parantavaruoka).

Aktiivinen aika 30min
Passiivinen aika 30min
4 annosta
gluteeniton

NÄITÄ TARVITSET:

Hunajabataatit

1 bataatti
2 rkl öljyä
2 rkl SAM Luomuhunajaa
1/2tl kanelia
suolaa

Kikherne-dukkah

2rkl öljyä
0,5-1tl chilihiutaleita
2tl juustokuminaa
1tl jauhettua korianteria
1prk (380/230g) valmiita kikherneitä
1/2tl suolaa
1rkl seesaminsiemen
2rkl pinjansiemen

VALMISTUS:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese ja paloittele bataatti (ei tarvitse kuoria).
  2. Sekoita keskenään öljy, hunaja ja kaneli. Pyörittele bataattilohkot käsin öljy-hunajaseoksessa ja levitä tasaisesti leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. Paahda uunissa n.20-30min kunnes bataatit ovat kypsiä.
  3. Tee sillä aikaa kikherne-dukkah:
  4. Valuta ja huuhtele kikherneet. Jätä siivilään valumaan. Lorauta öljy pannulle ja lisää chilihiutaleet, juustokumina ja jauhettu korianteri. Anna mausteiden porista hetki öljyssä (n.2-3min) ja lisää sitten kikherneet ja suola. Kääntele ja lisää vielä seesaminsiemenet ja pinjansiemenet. Anna paahtua kunnes kikherneet poksuvat. Ota pois levyltä. Tarjoa kikherne-dukkah bataattien kanssa