4 annosta
AINEKSET:
3 rkl voita
2 murskattua valkosipulinkynttä
3 kpl punasipuleita viipaloituna
2 kpl lehtisellerin vartta ohuina viipaleina
1 kg kuorittuja ja paloiteltuja porkkanoita
3 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
1,5 l kasvislientä
1 dl SAM Hunaja & Inkivääriä
3 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
leipäkrutonkeja maun mukaan
VALMISTUS:
- Sulata kattilassa voi, ja lisää valkosipuli, sipuli, sellerinvarret ja porkkana.
- Kuullota miedolla lämmöllä 10 – 15 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kasvikset ovat paahtuneita.
- Lisää liemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 15 minuuttia.
- Nosta liedeltä, lisää korianteri ja SAM Hunaja & Inkivääri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna keitto, tarjoa.
Koristele leipäkrutongeilla.