AINEKSET:

2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ¾ dl kaakaojauhoa
1 tl leivinsoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl ruokajogurttia
¾ dl ruokaöljyä

VALMISTUS:

  1. Kuumenna uuni 175 ˚C -asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisijaltaan 20-25 cm).
  2. Vispaa munat ja sokeri kevyesti vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot vaahtoon. Lisää taikinaan SAM Kesäkukka Hunaja, jogurtti ja öljy.
  3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista n. 35-45 minuuttia. Koita kakun kypsyys puutikulla. Kakku saa jäädä keskeltä mehevän kosteaksi. Nosta kakku uunista ja kumoa jäähtyneenä. Jäähdytä kakku hyvin ennen kuorrutusta.

KUORRUTUS:

100 g tuorejuustoa
1/4 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 tl jauhettua kanelia
1 dl tomusokeria

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Kuorruta jäähtynyt kakku.