4 annosta
AINEKSET:
4 kpl karitsan paahtopaistia
(tai karitsan ulkofilettä 600g)
4 rkl vahvaa kahvia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl sinappia
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
2 tl punaista currytahnaa (2 tl currya)
1 tl kurkumaa
VALMISTUS:
- Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja anna paistien marinoitua jääkaapissa
kolme tuntia - Kuumenna grilli ja grillaa paisteja tasaisesti joka puolelta, välillä kastikkeella valellen
- TAI kuumenna paistinpannu ja ruskista paistit pinnalta kauttaaltaan (n. 1 min). Kypsennä paistit uunissa 150 ˚C asteessa n. 10-20 minuuttia (karitsan sisälämpötila 58 ˚C, ettei liha mene ylikypsäksi).
Lisäkkeeksi keitettyjä nuudeleita
Kastike nuudeleille:
½ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 dl soijaa
1 punasipuli kuutioituna
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl voita
VALMISTUS:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia kunnes liemi on kiehunut kasaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Nuudelien viimeistely:
Kuumenna kasari, lisää tilkka öljyä ja keitetyt nuudelit. Kaada kastiketta päälle sen verran, että nuudelit kostuvat, kuumenna käännellen. Nosta nuudelit lautaselle ja viipaloi paisti päälle. Valele tilkalla kastiketta ja nauti.