Tämä hunajainen manteli-rahkakakku on makeutettu hunajalla, kerma-rahkatäytteen kruunaa ihanan makean kirpeä SAM Hunaja & Sitruuna.
NÄITÄ TARVITSET:
Pohja:
3 kananmunaa
1 1/3 dl SAM Aamuhunajaa
2,5 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
½ prk maitorahkaa
Täyte:
1 prk (2 dl) vispikermaa
½ prk maitorahkaa
2 rkl SAM Hunaja & Sitruunaa
Päälle:
1-2 passionhedelmää
1 kiivihedelmä
1 appelsiini
½-1 prk persikanpuolikkaita (säilyke)
VALMISTUS:
- Voitele ja korppujauhota vuoka
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin
- Vatkaa munat ja hunaja kunnolla kuohkeaksi
- Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen
- Lisää rahka ja öljy
- Kaada jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 min.
- Anna kakun hetki levähtää ja kumoa se leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
- Vispaa kerma, lisää rahka ja sitruunahunaja. Sekoita tasaiseksi. Lisää kakkupohjan päälle.
- Kuori ja pilko hedelmät ja lisää ne kakun päälle
- Koverra viimeiseksi passionhedelmän sisus kakun päälle