Tämä hunajainen manteli-rahkakakku on makeutettu hunajalla, kerma-rahkatäytteen kruunaa ihanan makean kirpeä SAM Hunaja & Sitruuna.

NÄITÄ TARVITSET:

Pohja:
3 kananmunaa
1 1/3 dl SAM Aamuhunajaa
2,5 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
½ prk maitorahkaa

Täyte:
1 prk (2 dl) vispikermaa
½ prk maitorahkaa
2 rkl SAM Hunaja & Sitruunaa

Päälle:
1-2 passionhedelmää
1 kiivihedelmä
1 appelsiini
½-1 prk persikanpuolikkaita (säilyke)

VALMISTUS:

  1. Voitele ja korppujauhota vuoka
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin
  3. Vatkaa munat ja hunaja kunnolla kuohkeaksi
  4. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen
  5. Lisää rahka ja öljy
  6. Kaada jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 min.
  7. Anna kakun hetki levähtää ja kumoa se leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
  8. Vispaa kerma, lisää rahka ja sitruunahunaja. Sekoita tasaiseksi. Lisää kakkupohjan päälle.
  9. Kuori ja pilko hedelmät ja lisää ne kakun päälle
  10. Koverra viimeiseksi passionhedelmän sisus kakun päälle