Laitetaanko joulun kalaherkkujen kylkeen Sannan saaristolaisleipää (@parantavaruoka)?

vegaaninen, gluteeniton
1,5 tuntia | 10 annosta

NÄITÄ TARVITSET:

5dl gluteenitonta tummaa Kukko-olutta
1pss kuivahiivaa
1rkl psylliumjauhetta
1 1/2dl SAM kookossiirappia
1dl rouhittuja pellavansiemeniä
2dl tattarihiutaleita
3dl tattarijauhoja
2dl riisijauhoja
1dl perunajauhoja
2tl suolaa

VALMISTUS:

Lämmitä Kukko-olut varovasti kädenlämpöiseksi. Kaada siihen kuivahiiva ja psylliumjauhe ja anna tekeytyä noin 10min. Lisää lopuksi kookossiirappi ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat ainekset hyvin keskenään. Yhdistä seokset ja vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 5 minuuttia.

Leikkaa leipävuokaan sopivan kokoinen pala joka peittää pohjan ja pitkät sivut ja kaada taikina siihen (tai jaa taikina kahteen vuokaan). Anna kohota liinan alla lämpimässä noin 30min.

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja nosta leipä uuniin noin 50-60 minuutiksi.

Jos haluat leipään siirappi-pinnan, sekoita 1rkl vettä ja 1rkl kookossiirappia ja voitele leipä pullasudilla pari kertaa paiston lopussa.

Anna leivän jäähtyä vuoassaan. Parasta leipä on samana päivänä. Voit myös viipaloida leivän pakastimeen.