Ihanan makeaa herkuttelua… Ja ilman sokeria! Hunajaisia kakkutikkareita on ihana valmistaa vaikka koko perheen voimin!
n. 15-20 kpl
NÄITÄ TARVITSET:
Kakkupohja:
75 g margariinia
¾ dl SAM Metsähunajaa
¼ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori
100 g tuorejuustoa
Tikkaritikkuja tai puolitettuja varrastikkuja
Pinnalle:
200 g valkosuklaata
Strösseleitä, kakkukoristeita
VALMISTUS:
- Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen joukkoon.
- Sekoita toisessa kulhossa margariini, hunaja ja sokeri.
- Lisää kananmuna.
- Raasta joukkoon sitruunan kuori. Sekoita.
- Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa n. 15 min. niin että levy on kypsä.
- Jäähdytä kakkulevy.
- Siirrä kakkulevy kulhoon.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Muotoile massasta pieniä palloja ja lisää niihin tikut.
- Siirrä pakastimeen hetkeksi. Sulata sillä aikaa valkosuklaa.
- Dippaa kohmeiset kakkutikkarit sulaan suklaaseen ja lisää koristeet päälle.
- Lisää esim. laakeaan lasiin tai kulhoon reilusti sokeria, ja pistä valmiit kakkutikkarit pystyyn sokeriin.
- Siirrä jähmettymään jääkaappiin.
- Nauti!