Ihanan makeaa herkuttelua… Ja ilman sokeria! Hunajaisia kakkutikkareita on ihana valmistaa vaikka koko perheen voimin!

n. 15-20 kpl

NÄITÄ TARVITSET:

Kakkupohja:

75 g margariinia
¾ dl SAM Metsähunajaa
¼ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori
100 g tuorejuustoa
Tikkaritikkuja tai puolitettuja varrastikkuja

Pinnalle:

200 g valkosuklaata
Strösseleitä, kakkukoristeita

VALMISTUS:

  1. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen joukkoon.
  2. Sekoita toisessa kulhossa margariini, hunaja ja sokeri.
  3. Lisää kananmuna.
  4. Raasta joukkoon sitruunan kuori. Sekoita.
  5. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa n. 15 min. niin että levy on kypsä.
  7. Jäähdytä kakkulevy.
  8. Siirrä kakkulevy kulhoon.
  9. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  10. Muotoile massasta pieniä palloja ja lisää niihin tikut.
  11. Siirrä pakastimeen hetkeksi. Sulata sillä aikaa valkosuklaa.
  12. Dippaa kohmeiset kakkutikkarit sulaan suklaaseen ja lisää koristeet päälle.
  13. Lisää esim. laakeaan lasiin tai kulhoon reilusti sokeria, ja pistä valmiit kakkutikkarit pystyyn sokeriin.
  14. Siirrä jähmettymään jääkaappiin.
  15. Nauti!