Nyt lähtee! – nimittäin kulinaristilta taju… @ropellin appelsiinimarinoitu lohi, valkosipulinuudelit ja hunajaiset appelsiiniviipaleet –kokonaisuus vie vaativammankin masterchefin kolmanteen taivaaseen!

NÄITÄ TARVITSET:

Appelsiinimarinoitu lohi
1 lohifilee
3 dl soijakastiketta
1,5 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1,5 dl appelsiinimehua
2 rkl osterikastiketta
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl chiliä

Poista fileestä mahdolliset ruodot, paloittele filee sopiviksi annospaloiksi.
Asettele palat vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja kaada marinadi fileiden päälle.
Anna marinoitua 30 min jääkaapissa.
Paista pannulla, aloita nahkapuolesta. Paista fileitä paksuudesta riippuen muutama minuutti/ puoli, valuta kääntöjen ohella marinadikastiketta vielä palojen päälle.

Valkosipulinuudelit
400g nuudeleita
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 nippu kevätsipulia paloiteltuna
4 rkl voita
2 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sesamiöljyä
2 rkl osterikastiketta

Sekoita soija, osterikastike ja sesamiöljy keskenään.
Keitä nuudelit valmiiksi ohjeen mukaan, laita odottamaan sivuun hetkeksi.
Hienonna valkosipulit ja kevätsipulit.
Lisää voi kuumalle pannulle, freesaa siinä valkosipulit ja kevätsipulit.
Nostele nuudelit sipuleiden joukkoon ja kaada sekaan marinadi.
Pyöräyttele nuudeleita hetki sekaisin, koristele sesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Hunajaiset appelsiiiniviipaleet:
1 appelsiini
loraus hunajaa
nokare voita paistamiseen

Viipaloi appelsiini ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna pannu, lisää voita ja hunajaa ja paista appelsiiniviipaleita, kunnes ovat saaneet väriä pintaan ja ovat mukavan tahmeita.

Lopuksi:

Kokoa annos yhteen ja nostele appelsiiniviipaleet lohifileiden päälle.