Päätimme tehdä aasialashenkisen nuudelisalaatin varhaiskaalista. Salaatin kruunaa ihanasti rouskuvat hunajapaahdetut suolapähkinät! Nauti vaikka grilliruuan kaverina.

NÄITÄ TARVITSET:

200 g Varhaiskaalia
2 Porkkanaa
2 vartta kevätsipulia
100 g nuudeleita (esim. munanuudeli)
1 chilipalko pilkottuna (jos haluat)
Pari kourallista tuoretta korianteria pilkottuna

KASTIKE:

Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 kynttä valkosipulia raastettuna
Vajaa 1 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa
3 rkl seesaminsiemenöljyä (paahdettu)
1 rkl sushietikkaa
2 rkl soijakastiketta
½ rkl shiracha-kastiketta
1 limen mehu

VALMISTUS:

  1. Kuori ja pilko porkkanat ohuiksi suikaleiksi
  2. Keitä porkkanasuikaleita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi. Lisää ne heti keiton jälkeen kylmään veteen, näin ne eivät tartu yhteen.
  4. Paahda suolapähkinöitä miedolla lämmöllä pannulla ilman rasvaa. Kun ne ovat saaneet hieman väriä, lisää hunaja. Jatka hetki paahtamista koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinät lautaselle jäähtymään.
  5. Pilko varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi, lisää joukkoon porkkanat ja nuudelit. Sekoita.
  6. Lisää pilkottu chili sekä korianteri. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Lisää jäähtyneet pähkinät päälle.