Päätimme tehdä aasialashenkisen nuudelisalaatin varhaiskaalista. Salaatin kruunaa ihanasti rouskuvat hunajapaahdetut suolapähkinät! Nauti vaikka grilliruuan kaverina.
NÄITÄ TARVITSET:
200 g Varhaiskaalia
2 Porkkanaa
2 vartta kevätsipulia
100 g nuudeleita (esim. munanuudeli)
1 chilipalko pilkottuna (jos haluat)
Pari kourallista tuoretta korianteria pilkottuna
KASTIKE:
Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 kynttä valkosipulia raastettuna
Vajaa 1 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa
3 rkl seesaminsiemenöljyä (paahdettu)
1 rkl sushietikkaa
2 rkl soijakastiketta
½ rkl shiracha-kastiketta
1 limen mehu
VALMISTUS:
- Kuori ja pilko porkkanat ohuiksi suikaleiksi
- Keitä porkkanasuikaleita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä.
- Keitä nuudelit kypsiksi. Lisää ne heti keiton jälkeen kylmään veteen, näin ne eivät tartu yhteen.
- Paahda suolapähkinöitä miedolla lämmöllä pannulla ilman rasvaa. Kun ne ovat saaneet hieman väriä, lisää hunaja. Jatka hetki paahtamista koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinät lautaselle jäähtymään.
- Pilko varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi, lisää joukkoon porkkanat ja nuudelit. Sekoita.
- Lisää pilkottu chili sekä korianteri. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Lisää jäähtyneet pähkinät päälle.