Joulupiparit eivät ole koskaan olleet suuri intohimoni. Lapsena oli tietysti kiva syödä taikinaa, kaulita sitä ja leikellä kuvioita muoteilla. Sokeritahnalla koristelu oli kaiken huippu. Mutta nyt piparit saavat odottaa lapsenlapsien aikaa.

Mutta joulun makuihin kuuluu silti kaneli, inkivääri, neilikka ja tietysti luumut, taatelit ja viikunat. Kun niihin yhdistää SAM Hunajan hienot aromit syntyy nopeasti ja helposti joululle maistuvia ja tuoksuvia muffineita!

Näitä tarvitset:

3,5 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhoja, 1/2 tl soodaa, 1/4 tl kanelia, 1/4 tl inkivääriä, 1/2 tl suolaa, 1/2 tl neilikkaa,  1 iso kanamuna  eroteltuna, 1 dl (tummaa) sokeria,  1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa, 5 rkl (0,75 dl) sulatettua voita, 1 dl maitoa

Tuoreita taateleita, viikunoita ja luumuja (kuivatutkin käyvät)

Tee näin:

Lämmitä uuni 180°C. Voitele 12 muffinivuokaa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli, inkivääri, suola ja neilikka.

Vatkaa keltuainen ja sokeri vaahdoksi ja lisää SAM Hunaja sekä voisula.

Lisää hitaalla nopeudella puolet jauhoseoksesta, maito ja lopuksi loput jauhoseoksesta.

Vatkaa toisessa kulhossa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä seokset varovasti lastalla käännellen.

Täytä muffinivuoat taikinalla ja kypsennä noin 5 minuuttia. Kun taikina on hiukan kohonnut vuoissa, ota pelti uunista ja lisää jokaiseen vuokaan joko puolikas taatelia, luumua tai viikunaa.

Paista vielä noin 10-15 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää jää taikinaa. Mutta älä paista liian kauan, etteivät kakkuset pääse kuivumaan! Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Tarjoa samana päivänä.

Ja jos kuitenkin tuntuu, että sillä sokeritahnalla haluaisit näitä koristella, niin siitä vaan! Pehmennä tomusokeri tilkalla sitruunamehua, täytä seoksella muovipussi, jonka kulman leikkaat pois saksilla ja vot – senkun taiteilemaan!

Iloista Joulun odotusta!

Sikke

 

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta