Tänä jouluna teen ensimmäisen kerran piparkakkuja lapsenlapseni kanssa! Kyllä kai vuoden vanha jo ihan hyvin oppii, eikös opikin? Ainakin hän osaa nauttia taikinan käsittelystä ja sen maistelusta ja siitä ihmeestä, kun muotilla otetaan jouluisia kuvia ja paistetaan niistä herkullisia pipareita, jotka sitten koristellaan itse kunkin taiteellisen näkemyksen mukaisesti.
No, ne perinteiset piparkakut me tehdään lapsen kanssa, teille annan reseptin vähän toisenlaisista pikkuleivistä, koska arvaan, että ne perinteiset on teillä jo hallussa.
Näissä pikkuleivissä on taikina, josta tehdään vähän paksumpia pikkuleipiä, jotka pysyvät pehmeinä ja jotka maistuvat aivan ihanasti SAM Hunajalle. Jouluiset hunajakakkuset – voiko parempaa joulupöydän herkkua ajatella?
NÄITÄ TARVITSET
100 g voita
50 g sokeria
1,5 dl SAM Luomuhunajaa
1 kananmuna
5 ½ dl jauhoja
1 rkl kanelia
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
TEE NÄIN
Vaahdota voi, sokeri ja SAM Hunaja ja lisää lopuksi muna ja vaahdota vielä hetki
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli ja lisää tämä seos pikkuhiljaa sekoittaen voiseokseen.
Anna taikinan levätä jääkaapissa kymmenisen minuuttia.
Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia (n. 30g), litistä ne lätyiksi, ota niistä muotilla kuvioita ja paista 180 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Voit tietysti paistaa piparit ilman muottiakin, jos jouluiset kuviot eivät houkuta.
SITTEN NE KUORRUTETAAN MAUKKAALLA TAHNALLA
50 g voita
1 rkl SAM Luomuhunajaa
2,5 dl tomusokeria
½ appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua
½ rkl kermaa
Vaahdota voi ja hunaja sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri pikkuhiljaa. Vaahdota kunnes seos on kuohkeaa ja lisää sitten appelsiininkuori, appelsiinimehu lopuksi kerma.
Täytä puristepussi kuorrutteella ja koristele pikkuleivät makusi mukaan.
Iloista joulun odotusta ja maukkaita leivontahetkiä kenen kanssa sitten leivotkin. Kannattaa leipoa ainakin jotain – siitä tulee niin ihana tuoksu koko kotiin. Ja ainahan näitä herkkuja voi viedä kaverille lahjaksikin!
<3 Sikke