Laskiainen lähestyy ja siellä sun täällä alkaa varmasti pullatalkoot sekä leipomisen että eritoten syömisen suhteen. Mutta kaikki eivät ehkä tykkää pullasta, puhumattakaan teistä, joiden pullakiintiö on jo tässä vaiheessa täynnä (jos se nyt koskaan voi täyttyä!

Tässä resepti , joka on nopea ja kätevä tehdä, eikä filotaikinan käsittelyä tarvitse ollenkaan arastella. Se on kuin ohutta, haurasta kangasta käsittelisi. Tärkeää on kuitenkin muistaa se, että se pino, josta niitä takinalevyjä otetaan, pidetään kostean keittiöpyyhkeen alla, koska ne kuivuvat nopeasti ja sitten niitä on hankalampi käsitellä. Sekään ei haittaa, vaikka ne hiukan repeilisivät, koska sinne ne jää repeytymät rullan uumeniin piiloon ja rullakin tulee vähän repeilemään, sille ei voi mitään eikä tarvitsekaan voida.

Määrät reseptissä riippuvat siitä, kuinka makean tai pähkinäisen pötkylän haluat tehdä. Mutta laitan tähän ne määrät, jotka käytin kuviin tekemääni kääröön.

 

NÄITÄ TARVITSET

5  filotaikinalevyä (hassua sanoa sitä levyksi, kun on enemmänkin lötkö kangas)

100g  sulatettua voita

1 dl  hunajaa tai enemmän maun mukaan

3-4  dl manteli tai pähkinärouhetta

1  prk mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa

kanelisokeria pinnalle

TEE NÄIN

Voitele filotaikinalevy kerrallaan voilla, vala päälle hunajaa ja ripottele pähkinärouhetta.

Lisää viimeiselle levylle purkillinen mascarponea.

 

Tässä on yksi levy alla jo voideltu, hunajoitu ja pähkinöity, siksi se näyttää ihan popcorn levyltä :))

 

Hunaja on kätevää puristaa suoraan SAMin pullosta!

 

Hunajaa näyttää tässä olevan melko paljon, mutta enemmänkin olisi voinut laittaa, kun maistoin lopputulosta. Mutta joku maistajista oli sitä mieltä, että hyvä, ettei ollut liian makeaa… siis tee oman maun mukaan.

 

Rullaa nyt levyt, kuten rullaisit kääretortun (mutta älä tee kovin tiukkaa rullaa) ja sivele rulla voisulalla ja ripottele pintaan kanelisokeria.

 

 

Paista rullaa 180 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Kruunaa lopuksi vielä tomusokerihunnulla ja nauti. Tämä on paras nauttia heti ennen kuin filotaikina pehmenee. Vaikka on se sittenkin vielä hyvää…

 

Älä siis kavahda filotaikinaa, vaan ryhdy hommaan ja saat maistuvan struudelin ihan mihin tahansa tilaisuuteen!

IHANAA KEVÄÄN ODOTUSTA SÄISTÄ HUOLIMATTA

SIKKE

 

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta