Selleri jakaa ihmiset helposti tykkääjiin ja inhoaviin. Inhoavilta usein kysyn, että oletko maistanut kypsennettyä varsiselleriä vai perustuuko inho raakaan versioon. Samat ihmiset nimittäin usein rakastavat italialaista ruokaa. Ja varsiselleri sattuu olemaan juuri se juures, johon porkkanan ja sipulin ohella suurin osa ihanista italialaisista pastakastikkeista perustuu 🙂 Oliiviöljyssä pehmeän kuultavaksi kuullotettuna selleri nimittäin maistuukin ihan toiselta kuin raakana!

Mutta tässä reseptissä ei ole kyse varsi- vaan juuriselleristä, jota kukaan tuskin raakana syökään, mutta sitä silti helposti vierastetaan. Toivon, että tämä, varsin helppo ja yksinkertainen tekotapa saisi juurisellerille uusia ystäviä, sillä juuri nyt on aika syödä juureksia, eikä kalpeita kasvihuonetomaatteja.

Tässäkin reseptissä, kuten niin monessa muussakin herkullisuuden tekee hunaja!

 

TARVITSET VAIN MUUTAMAN RAAKA-AINEEN

 

 

Kaksi juuriselleriä riittää hyvin lisukkeeksi neljälle syöjälle

Ripaua suolaa ja loraus oliiviöljyä

jos tykkäät rosmariinista, voit heittää sekaan muutaman lehden

Voita tarvitset noin 50grammaa

SAM luomuhunajaa reilun ruokalusikallisen

 

EIKÄ VALMISTAMINENKAAN PALJOA VAADI

 

Kuori sellerit perunankuorimaveitsellä ja kuutioi. Kuutiot voivat jäädä erikokoisiksi. Käsityön leima saa näkyä!

Lorauta sekaan pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja ripottele päälle hiukan sormisuolaa ja rosmariinia, jos pidät siitä. Kuivattukin kelpaa.

 

 

Paahda selleriä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kokeile kypsyyttä haarukalla. Voit lopuksi paahtaa kuutioita muutaman minuutin grillivastuksen alla, jos haluat niihin rapeat reunat ja kauniin kullanruskean värin.

 

 

Kuumenna sitten voi pienessä astiassa niin, että se kuohahtaa kaksi kertaa ja näet että se alkaa ruskistua. Ota se nopeasti levyltä ja lorauta sekaan hunaja – silloin voi ei ehdi palaa pohjaan, joka muuten tapahtuu tässä vaiheessa helposti, mutta jota et tietenkään halua!

 

 

Aseta sellerikuutiot tarjolle valitsemaasi astiaan ja lorota ihanalle tuoksuva hunajavoi sekaan. Nauti lisukkeena ihan mille ruoalle tahansa. Kaveriksi sopii niin liha kuin sen korvikkeetkin, kana, kala ja makkara – kaikki käy!

Nautinnollisia sellerihetkiä Sinulle ja perheellesi, Sikke

 

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta