Ihmeellinen mauste tuo hunaja. Niin, tässä reseptissä se todellakin toimii nimenomaan mausteena. Sitä tarvitaan vain reilu ruokalusikallinen, mutta se tekee näille palleroille juuri sen ihmeen, joka on tarkoituksin. Ja kun hunaja tässä yhdistetään sambal oelekin kivaan chiliseen potkuun ja valkosipuliin, niin simsalabim! Tavanomaisesta arkiruoasta tulee yllättävän maukas herkkuruoka.

Jauhelihaksi valitsin kalkkunan, mutta myös broilerin jauheliha sopii näihin palleroihin mainiosti. Tavallisen sikanaudan jättäisin toisenlaiseen reseptiin.

NÄITÄ AINEKSIA KUN VARAAT, SAAT PALLEROT ILLALLA PÖYTÄÄN

Mausteiden määrää voit tietysti säädellä makusi mukaan. Sambal Oelek on minusta kiva chili, koska siinä on muutakin makua kuin vain tiukka chili. Jo yksikin ruokalusikallinen riittää, jos et ole chilin ylin ystävä.

 

Hunaja ja valkosipuli sopivat yhteen muuallakin kuin flunssan parannusessa 🙂 Ruokalusikallinen kumpaakin tekee näistä palleroista täydellisiä.

Pallerot:

600 g broilerin tai kalkkunan jauhelihaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl hyvää oliiviöljyä (esim. Terra Creta)
1 – 2 rkl sambal oelek chilitahmaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl SAM luomuhunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Persiljasilppua viimeistelyyn

Kastike

1 dl kermaa
1 dl punaista maitoa
1 rkl soijaa
suolaa ja mustapippuria
persiljasilppua (tai jos saat jostain ranskalaista rakuunaa, niin se sopsi tähän erinomaisesti)

Valmista pallerotaikina tavalliseen tapaan sekoittamalla ainekset hyvin keskenään isossa kulhossa. Anna makujen tekeytyä miellään puolisen tuntia, jos aikaa on.

Muotoile taikinasta ison lihapullan kokoisia palleroita ja litistä ne sitten pieniksi pihveiksi. Näin ne on helpompi kypsentää.

Paista pihvit paistinpannussa voin ja oliiviöljyn sekoituksessa pannullinen kerrallaan ja lado ne sitten uunivuokaan odottamaan. Uunivuoka voi olla miedossa lämmössä, niin pihvit eivät jäähdy odottaessa.

Kun kaikki pihvit on paistettu, lisää pannulle kermamaito ja anna sen kiehahtaa ja ottaa maut pannusta. Mausta sitten suolalla ja pippurilla ja lorauksella soijaa. Jos tykkäät kovasti kastikkeista, voit tehdä sitä enemmän. Lisää tällöin ennen kermamaitoa pari desiä kanalientä pannulle ja anna kiehahtaa.

Viimeistele persiljasilpulla ja tarjoa vaikka peruna-juuresmuusin kera.

Tämä on kyllä niin hyvää – ihan herahti vesi taas kielelle, kun tein tämän blogin teille. Taidanpa lähteä tästä kauppaan ja illalla on nämä litistetyt hunajaiset palleroiset meilläkin tarjona!

Ihanaa viikkoa kaikille – nautitaan kynttilänvalosta ja hyvästä ruoasta, satoi tai paistoi!

Sikke <3

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta