Nyt on se hetki, jolloin kotimaista omenaa on hyvin saatavilla. Omenapuiden oksat taipuvat sadon alla ja ne, keillä on ylimääräistä, laittavat anteliaasti osan sadostaan portinpieleen muille otettavaksi. Minusta se on kiva tapa, vaikka kaikkein paras tapa olikin se, kun lapsena käytiin omppuvarkaissa! Sen paremmalle ei omena voi maistua.  Olet varmaan samaa mieltä, jos lapsena illan hämärtyessä olet naapurin omppupuuta verottanut!

Se naapurin puusta salaa napattu omena maistui hunajalle ja kun en enää kehtaa omppuja varastaa, niin hunajoin ne itse ihan ehdalla luomuhunajalla.

Jännä suolaisen ja makean yhdistelmä syntyy, kun hunajaisiin omenalohkoihin lisätään vuohenjuustoa, timjamia ja pekaanipähkinöitä sekä lorotetaan reilusti hunajaa niskaan.

VAIN NÄITÄ TARVITSET

 

5 mahdollisimman hapanta ja tiivistä omenaa

nokare voita

kourallinen pekaanipähkinöitä

4 sentin siivua kuorellista pötkössä myytävää vuohenjuustoa

muutama oksa timjamia

maun mukaan SAM luomuhunajaa

 

TEE NÄIN

Lämmitä uunin grillivastus kuumaksi

Poista omenoista siemenkodat ja siivuta ne reiluiksi lohkoiksi (älä kuori)

Ruskista pieni nokare voita kuumassa pannussa ja lisää omenalohkot pannulle yhteen kerrokseen. Anna lohkojen hiukan ruskistua reunoilta ja lorauta ruokalusikallinen hunajaa sekaan. Käännä lohkot varovasti. Älä kypsennä liian kauan, etteivät lohkot muussaudu.

 

 

Nostele omenalohkot varovasti uunivuokaan, lorota pari ruokalusikallista hunajaa päälle ja nosta vuohenjuustosiivut lohkojen päälle.

 

 

Kypsennä grillivastuksen alla, kunnes juusto lämpenee ja  hiukan pehmenee.

Paahda sillä aikaa kuivalla pannulla pekaanipähkinät.

Lisää pähkinät ja timjaminlehdet juustojen päälle ja lorauta vielä hunajaa pinnalle.

 

 

 

 

Tarjoa herkku salaatin kera omenasadon ja hunajan liiton ylistykseksi!

Nautitaan syksystä sateineen ja kirkkaine syysaamuineen ja pysytään terveinä.

Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta