Key Lime Pie
POHJA:
200 g kokojyväisiä digestivekeksejä
100 g voita
TÄYTE:
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 limetin kuoriraaste
1 ½ dl limettimehua (noin 5 limetistä)
¾ dl perunajauhoja
1 dl SAM Hunaja & Inkivääriä
4 keltuaista
PÄÄLLE:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 ½ tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
limetin kuoriraastetta
VALMISTUS:
- Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla. Voit valmistaa piirakan myös tavallisessa piirakkavuoassa.
- Hienonna digestivekeksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
- Yhdistä kondensoitu maito ja vaniljatuorejuusto keskenään vatkaimella sekoittaen. Pese limetit huolellisesti ja raasta kuori. Purista limettimehu. Sekoita limettimehun joukkoon perunajauhot. Lisää tuorejuustoseokseen hunaja-inkivääri, kuoriraaste ja mehu-perunajauhoseos. Lisää lopuksi keltuaiset.
- Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
- Jäähdytä ja nosta jääkaappiin useaksi tunniksi, mielellään yön yli. Nosta kylmä piirakka leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa annospaloiksi tai laita tarjolle sellaisenaan.
- Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa notkeaksi vaahdoksi. Annostele lusikalla kermanokareita leivosten päälle. Koristele limetin kuoriraasteella.Kinuskikissa.fi