Hunajaiset valkosipulit – halloweenresepti
Halloween-syksyn vampyyrinkarkoitusreseptimme on täällä! Hunajaisilla valkosipuleilla isket kovan luun kurkkuun sekä päällekäyville flunssapöpöille kuin vampyyrinrääpäleillekin.
NÄITÄ TARVITSET:
5-6 suurta valkosipulia
vettä
Liemi:
2 dl vettä
1 dl viinietikkaa
3 rkl SAM Luomuhunajaa
1 rkl kuivattua rakuunaa
5-10 valkopippuria
½ tl suolaa
VALMISTUS:
- Pane valkosipulin kynnet kattilaan, mittaa vesi päälle ja kuumenna keitos kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä poreillen 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhdo kynnet kylmällä vedellä.
- Pane kuoritut valkosipulin kynnet pieniin, puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin.
- Mittaa liemen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja kaada kuumana tölkkeihin kynsien peitoksi.
- Sulje kannet tiiviisti ja säilytä viileässä.