Hunajaiset broilerivartaat

Sujautimme vartaisiin paljon kasviksia ja broileria. Vartaat saivat ihanan hunajaisen marinadin. Vartaiden kaveriksi sopii raikas jogurttikastike.
NÄITÄ TARVITSET:
400 g maustamattomia broilerfileitä (valmiiksi suolatuista saat mehevämpiä)
½ kesäkurpitsa
Keltainen ja punainen paprika
2 punasipuli
Marinadi:
½ dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1 rkl SAM Metsähunajaa
½ sitruunan mehu
2 tl dijonsinappia
1 tl juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
½ tl suolaa (tai 1 tl jos broilerfileet ovat suolaamattomia)
Jogurttikastike:
150 g turkkilaista jogurttia
Mustapippuria myllystä
1 pieni kynsi valkosipulia
¼ tl suolaa
2 rkl sitruunanmehua
Pari kourallista tuoreita yrttejä pilkottuna (korianteri ja lehtipersilja).
VALMISTUS:
- Pilko kasvikset ja broilerit n. 4 cm kokoisiksi paloiksi
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää pilkotut kasvikset ja lihat joukkoon
- Anna maustua hetki jääkaapissa (mielellään n. tunti)
- Pujota kaikki varrastikkuihin ja paista 225 asteessa grillivastuksella uunin yläosassa n. 20 min.
- Valmista sillä aikaa jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin kulhossa
- Tarjoile vartaat jogurttikastikkeen ja riisin kera